Exposició Fotogràfica: “Diàleg visual i poètic”

El proper dimarts 24 de setembre, a les 18:30 h, s’inaugurarà a la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges l’exposició fotogràfica “Diàleg visual i poètic”, organitzada per la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans (GES).

Aquesta mostra s’emmarca dins dels actes commemoratius de l’Any Salvat-Papasseit 2024, que celebra el centenari de la mort de Joan Salvat-Papasseit, un poeta i articulista avantguardista nascut el 1894 a Barcelona.

L’exposició proposa un diàleg entre la fotografia i la poesia, on cada fotògraf ha escollit lliurement un fragment d’un poema de les diferents publicacions de Salvat-Papasseit i l’ha reinterpretat visualment a través de la seva pròpia lent. Les imatges resultants busquen capturar l’essència, la màgia i l’emotivitat dels versos del poeta, creant un recorregut íntim i personal que fusiona l’art de la fotografia amb la poesia visual.

Joan Salvat-Papasseit, conegut pel seu compromís social, polític i popular, va ser un activista cultural que va revolucionar la poesia amb els seus cal·ligrames inspirats en Apollinaire i el futurisme de Marinetti. Tot i que va morir als 30 anys, la seva obra ha deixat una empremta profunda en la literatura catalana. L’exposició “Diàleg visual i poètic” és una oportunitat per redescobrir i revalorar el seu llegat, convidant els visitants a submergir-se en un viatge poètic-visual que celebra la grandesa d’aquest gran poeta català.